Lieke van den Broek

Bonnie Harris /
Martha e.a.

Lieke van den Broek studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. In de zomers van 2013 en 2014 volgde ze opleidingsprogramma’s aan The Manhattan School of Music in New York.

Lieke werkte mee aan toneelvoorstellingen, musicals, kleine theaterproducties, televisieseries, hoorspelen en films. Ze speelt, zingt, spreekt in, schrijft en componeert. In het theater speelde ze o.a. in Op hoop van zegen van Het Toneel Speelt, Otje van Theaterfamilie en Into the Woods en Nine in New York. Haar solovoorstelling Groetjes was te zien op diverse theaterfestivals. Ze speelt de rol van Sonja in de Netflixserie Undercover en maakte deel uit van het ensemble van de satirische nieuwsshow Even tot Hier. In 2022 is ze voor het eerst in de bioscoop te zien, in Mascotte van Remy van Heugten.

Over Come From Away zegt Lieke: “Ik zag de voorstelling vorig jaar in Londen en kwam trillend de zaal uit. Zoveel energie, alsof je een trein instapt die niet stopt met rijden. Ik vind het heel bijzonder dat ik nu zelf een ‘islander’ ben en dit verhaal elke avond mag gaan vertellen.”

Fotocredits: Anne van Zantwijk