De show

Wanneer het er echt op aankomt, staan we dan voor elkaar klaar? De musical Come From Away vertelt het waargebeurde verhaal over de bewoners van een klein Canadees stadje die plotseling worden geconfronteerd met ruim 7.000 nieuwkomers. Deze reizigers stranden op 11 september 2001, de dag van de aanslagen, in Gander omdat hun vliegtuigen door de sluiting van het Amerikaanse luchtruim moeten uitwijken. De plaatselijke bevolking slaat onmiddellijk de handen ineen om de gestrande passagiers voor meerdere dagen op te vangen en te verzorgen.

Inspiratie

Come From Away vertelt het hartverwarmende verhaal over hoop, humor en liefde in een crisissituatie. De musical, een enorm succes in de Verenigde Staten en Engeland, laat zien hoe mensen onder moeilijke omstandigheden elkaar steunen en verder helpen. De schrijvers, Irene Sankoff en David Hein, vonden hun inspiratie na een bezoek aan Gander, tien jaar na 11 september 2001. Voor hun verhaal over saamhorigheid in onzekere tijden baseerden zij zich op getuigenissen van de bewoners van Gander en op getuigenissen van de reizigers en crewleden die noodgedwongen in de kleine gemeenschap terechtkwamen.

Internationaal succes

De Nederlandse versie van Come From Away is een geheel nieuw gemaakte productie. De originele versie ging in 2015 in première in Seattle en brak daar alle verkooprecords. Sinds 2017 is Come From Away te zien op Broadway; deze productie kreeg zeven nominaties voor een Tony Award. Begin 2019 beleefde de productie de Europese première op West End en daar werd bekroond met de prijs voor de beste musical.

Vanaf november veilig en volgens de regels te bezoeken. Lees meer!

Foto: Roy Beusker & Annemieke van der Togt

  • DUUR ca. 1 uur en 50 minuten zonder pauze
  • TOEGANGSPRIJS Kaarten vanaf € 25,-

Volg Come From Away en mis niets