Marleen van der Loo

Beulah Davis /
Delores e.a.

Theater

Marleen is als zangeres en actrice al 30 jaar actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België. In Nederland speelde ze hoofdrollen in musicals als Elisabeth (Elisabeth), Evita (Mistress), MAMMA MIA!(Donna), Aida(Amneris), 3 Musketiers(Anna en Milady), Nine (Claudia), Hello Dolly (Irene), Footloose (Vi), Cats (Gumby), Ciske de Rat (Suus en tante Jans), 1953-de Musical (Willemien), Kruimeltje (Koster), Aspects of Love (Rose), Love Story (Moeder), Tom’s Magische Speelgoedwinkel (Hera) en Liften (Karlijn).

In Duitsland werkte ze als country zangeres voor Warner Bros en speelde ze in de musical Cyrano (Chaperonne). In Wenen maakte zij deel uit van de wereldpremière cast van de musical Tanz Der Vampire (o.a.Sarah) in de regie van Roman Polanski. In Vlaanderen speelde zij hoofdrollen in de musicals Ben X (Moeder) , Een leven zonder jou (Roos), Wickie de Viking (Ylva), Muerto (Theresita) en Chaplin (Hannah). Ook maakt ze bij Music Hall sinds 2017 deel uit van de vaste cast van The Best of Musicals.

Regie/choreografie

Marleen is in Nederland als regisseur, scriptschrijver en choreograaf al jaren actief bij gezelschappen als Theater de Leeuw producties en Sempre Sereno. Ze regisseerde onder andere: Parade 2016, 3 Musketiers 2017, Shrek 2018, The Addams Family 2018, Honk 2018, Side Show 2019, Hamelen 2019, Man op Duivelseiland 2019, Rent 2019, Waitress 2020, de Notenkraker 2020 en Next to Normal 2021.

Televisie en film

Ze was 3 seizoenen te zien in de soapserie Topstars, had een gastrol in Zie ze vliegen, speelde een hoofdrol in de telefilm vroeger en zo en trad eenmalig op in de serie Van God Los. Grote naamsbekendheid kwam met de televisie programma’s A Star is Born en Op Zoek Naar Evita, waar ze de halve finale bereikte. Haar stem is te horen in diverse tekenfilms en bioscoopfilms als the Rugrats in Paris, the Rugrats go wild en Jimmy Neutron. En real life action series als Woolfblood (Disney).

Prijzen

Marleen was genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor haar rollen in: Hello Dolly (2005), Footloose (2007), 1953-de musical (2011) en Love Story (2014). In Wenen won zij een publieksprijs voor haar rol als Sarah in Tanz Der Vampire (1999).

 

Fotocredits: Anne van Zantwijk