Willemijn Verkaik

Beverley Bass /
Annette e.a.

Willemijn Verkaik werd wereldwijd bekend door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ze is de enige musicalactrice die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. In totaal was Willemijn ruim 2.000 keer te zien als Elphaba in Nederland, Duitsland, op West End en op Broadway. Daarnaast is Willemijn te horen in de populaire Disneyfilm Frozen en Frozen 2 als de Nederlandse en Duitse stem van Elsa. Ze zong in 2020, samen met negen andere Elsa’s van over de hele wereld, de genomineerde song ‘Into the Unknown’ bij de wereldberoemde Oscar uitreikingen. Willemijn was recent in Nederland te zien als Juffrouw Hannigan in Annie de Musical.

 

Willemijn Verkaik studeerde in 1999 af aan het Rotterdams Conservatorium als docerend en uitvoerend musicus. Na haar musicaldebuut in Elisabeth in 2001, speelde Willemijn diverse rollen in Nederland, Duitsland en Zwitserland in onder meer De Drie Musketiers, We Will Rock You, Elisabeth, Aida, Mamma Mia, Women on the Verge of a Nervous Breakdown, Tarzan, Ghost en Bat out of Hell.

 

Als solist verleende Willemijn haar medewerking aan verschillende grote concerten in binnen- en buiteland, waaronder meerdere edities van Musicals in Concert en Disney in Concert. In 2019 maakte Willemijn samen met onder anderen Freek Bartels en Stanley Burleson deel uit van de concertshow Best of Broadway. Ook trad ze op in New York, Tokio en Londen en werkte ze met gerenommeerde componisten als Jason Robert Brown (Last 5 Years, Parade), Stephen Schwartz (Wicked, The Hunchback of Notre Dame, Pocahontas), Benj Pasek en Justin Paul (LaLaLand, The Greatest Showman, Dear Evan Hansen), Andrew Lippa (The Wild Party, The Addams Family) en Scott Alan (Home, I’m a Star).

 

Willemijn over Come From Away

“Ik was diep onder de indruk toen ik Come From Away op Broadway zag. Je hart stroomt vol en je gaat met een traan maar zeker ook met een lach de zaal uit.
Beverley Bass, het bijzondere personage dat ik ga spelen, was de eerste vrouwelijke piloot bij American Airlines en schreef geschiedenis door in 1986 als eerste met een volledig vrouwelijke crew te vliegen. Op de dag van 9/11 was ze gezagvoerder op een Boeing 777 naar Texas toen ze door de aanslagen met het toestel moest uitwijken naar Gander. Het is echt een eer om haar bewonderenswaardige verhaal te mogen vertellen.” 

Fotocredits: Anne van Zantwijk