MediaLane presenteert: Front Row, de podcast over alle geheimen achter de producties

Vandaag lanceert MediaLane de nieuwe podcastserie Front Row. Front Row richt zich op de liefhebbers van theater, media en entertainment. De podcast biedt een inkijk in de achtergronden van nieuwe voorstellingen en tv-programma’s van MediaLane. Regisseurs, acteurs, musici en programmamakers vertellen in Front Row over hun werkwijze, inspiratiebronnen en drijfveren. Onder leiding van Ronald Ockhuysen, voormalig hoofdredacteur van Het Parool, nemen zij de luisteraar mee achter de schermen van de shows. Front Row is te beluisteren via Spotify, iTunes en de website van Come From Away.

Ronald Ockhuysen: “Altijd weer worden nieuwe voorstellingen en programma’s gepresenteerd, tot stand gekomen door de creativiteit en de daadkracht van gepassioneerde makers. In deze podcast gaan we op zoek naar het verhaal achter de totstandkoming van voorstellingen en tv-producties. Wat is nou eigenlijk die ‘innerlijke noodzaak’ om een productie van de grond te krijgen? Hoe is het om jezelf bloot te stellen aan het kritische oog van het publiek? Maar ook willen we alles weten van teksten schrijven, plankenkoorts en de louterende werking van een klaterend applaus.”

In de eerste aflevering praat Ockhuysen met Willemijn Verkaik en regisseur Antoine Uitdehaag over de musical Come From Away, die vanaf november 2021 in het theater is te zien. Zo wordt onder meer het succes van Come From Away in Amerika en Engeland besproken evenals het verlangen van het publiek om na anderhalf jaar corona weer naar het theater te kunnen. Ook vertelt Willemijn Verkaik over haar optreden tijdens de Oscaruitreiking in Los Angeles, vlak voordat de lockdown werd afgekondigd.

MediaLane

MediaLane, in 2014 opgericht door Iris van den Ende, is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een onafhankelijk bedrijf voor content-creatie voor TV, Live en Theater. MediaLane produceert onder meer Matthijs Gaat Door, Even tot Hier, Ranking the Stars en de TV Show. MediaLane Live creëert en produceert live entertainment producties als Holland Zingt Hazes en André Hazes – live in Ahoy. MediaLane Theater is de nieuwste afdeling: in 2020 is de eerste productie Hello, Dolly! in première gegaan. In het najaar van 2021 gaat de eerste eigen ontwikkelde musical Diana & Zonen in première. Daarnaast brengt MediaLane Theater een eigen versie van de internationaal gelauwerde show Come From Away en de nieuwe solo-voorstelling Verder van Simone Kleinsma.

In 2018 is MediaLane Germany opgericht en inmiddels is het eerste eigen theater in Berlijn geopend: Club Theater Berlin. Sinds januari 2020 is dit de thuisbasis van de eerste MediaLane Germany productie Magic Mike Live, dat in samenwerking met Channing Tatum geproduceerd wordt.

Volg Come From Away en mis niets