Suzanne de Heij

Cover Hannah
& Diane

Opleiding
Suzanne de Heij studeerde in 2001 af aan de Frank Sanders’ Akademie voor musicaltheater. Ze kreeg zangles van onder andere Alberto ter Doest (EVTS) en op dit moment van Eva Wilms (Complete Vocal Technique).

Theater
Suzanne was te zien in Anastasia de musical (swing), The Addams Family (Swing), Sister Act de musical (Tina/ understudy Mari Huana), Wicked (ensemble/ understudy Elphaba), Zorro (ensemble/ understudy Inez), MAMMA MIA! (Lisa/ understudy Sophie Sheridan/ swing), Sunset Boulevard (swing/assistent dance captain), La Vie Parisienne (Pauline en Mme Folle-Verdure), The Sound Of Music (ensemble/ understudy Zuster Berthe) en Sonneveld – De Musical (ensemble). Ze werkte tijdens haar opleiding mee aan diverse theaterproducties waaronder Geen Maan Vannacht, Cabaret en Het Koekoeksnest.

Televisie
Ze was één van de laatste elf finalisten van het programma Op Zoek Naar Mary Poppins en ze heeft meegedaan aan het Musical Award Gala 2007 en 2009. Ook deed ze mee in het AVRO’s Musical Kerstgala.

Overig
In 2015-2018 was zij te zien als lead soliste op cruise schepen van AIDA cruises.
Ze is werkzaam als zangcoach, artistiek leidster van musicalkoor Summertime en volgt op dit moment een opleiding aan de pabo.

 

Fotocredits: Anne van Zantwijk