Come From Away komt naar Nederland!

Come From Away

Internationale gelauwerde show vanaf november te zien in de Nederlandse theaters

De musical Come From Away komt na grote successen op Broadway en West End naar Nederland. MediaLane brengt in samenwerking met de Theateralliantie een nieuwe, Nederlandstalige versie van deze voorstelling.

Come From Away vertelt het waargebeurde verhaal over saamhorigheid in onzekere tijden. Toen op 11 september 2001, de dag van de aanslagen, het Amerikaanse luchtruim werd gesloten, landden 38 vliegtuigen noodgedwongen in het Canadese stadje Gander. De kleine gemeenschap sloeg meteen de handen ineen om de ruim 7.000 gestrande reizigers voor meerdere dagen op te vangen en te verzorgen.

De musical is gebaseerd op de getuigenissen van zowel de gestrande reizigers als de inwoners van Gander. Come From Away is vanaf 3 november 2021 te zien in de Nederlandse theaters. De musical gaat op 18 november 2021 in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Iris van den Ende, CEO MediaLane: “Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de vreselijke gebeurtenissen op 9/11 plaats vonden. Iedereen herinnert zich nog die beelden en de angst die deze beelden opriepen. Maar veel minder bekend is het mooie verhaal wat zich heeft afgespeeld in het Canadese plaatsje Gander. Het is de schrijvers van Come From Away gelukt om een hoopvol en muzikaal verhaal te vertellen die de goedheid van de mens laat zien in onzekere tijden. Het verhaal blijft actueel en inspirerend. Het is voor ons een eer dat wij het vertrouwen hebben gekregen om deze voorstelling naar de Nederlandse theaters te brengen.”

Volg Come From Away en mis niets