Willemijn Verkaik is Beverley Bass

Willemijn Verkaik is het eerste castlid dat bekend is gemaakt van de nieuwe, Nederlandse versie van Come From Away en is vanaf november te zien in het theater.

Willemijn: “Ik was diep onder de indruk toen ik Come From Away op Broadway zag. De voorstelling raakte me extra omdat dit allemaal echt is gebeurd. Beverley Bass, het personage dat ik speel, is een unieke dame. Zij heeft geschiedenis geschreven door als eerste met een volledig vrouwelijke crew te vliegen. Op 9/11 belandt zij in een onwerkelijke situatie nadat ze door de aanslagen moet uitwijken naar Gander. Hoe zij hiermee omgaat, is bewonderingswaardig. Uniek aan deze rol is natuurlijk dat Beverley Bass echt bestaat; ik hoop dat ik de kans krijg om haar binnenkort te ontmoeten. Het is een eer om haar verhaal op het toneel te mogen vertellen.”

Na haar musicaldebuut in Elisabeth in 2001 speelde Willemijn diverse rollen in Nederland, Duitsland en Zwitserland. Ze was te zien in onder meer De Drie Musketiers, We Will Rock You, Elisabeth, Aida, Mamma Mia, Women on the Verge of a Nervous Breakdown, Tarzan, Ghost en Bat out of Hell. Willemijn maakte wereldwijd furore door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ze is de enige actrice die deze rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. In totaal was Willemijn ruim 2.000 keer te zien als Elphaba in Nederland, in Duitsland, op West End en op Broadway. Daarnaast is Willemijn te horen in de populaire Disneyfilms Frozen en Frozen 2 als de Nederlandse en Duitse stem van Elsa. Willemijn zong in 2020, samen met negen andere Elsa’s van over de hele wereld, de genomineerde song ‘Into the Unknown’ bij de uitreiking van de Oscars. Willemijn was recent in Nederland te zien als Juffrouw Hannigan in Annie de Musical.

Foto: Govert de Roos

Volg Come From Away en mis niets